Fredag-Lördag-Söndag

I går åkte jag och de allra flesta på Wången hem till sig. Tog transferbussen som går vid två varje fredag.
Bellmund och jag gick runt på stan i ett par timmar och kikade i lite klädaffärer. Jag hittade världens snyggaste och skönaste jeans på gina men bestämde mig för att spara pengarna. Men nästa gång jag går där så ska jag köpa dem!
 
Blev lite hungriga också. Jag som har gått på sallad typ hela veckan och sprungit som en tok med hästarna har ju blivit av med några kilon sen jag började på W (Y) I alla fall så tänkte vi äta något på mcdonalds men stället var seriöst överfullt så det gick inte. *Tur tänkte jag* men så klart hittade vi ett litet gatukök i ett hörn och där kunde jag bara inte motstå att beställa en lövbit med strips och bea. :c
 
Tur att de har ett gym på W som man kan använda hur mycket man vill!
 
 

Mer uppdatering

I dag har jag övat lite på defelering, ytterst lite dock. Hade Armani eftersom att Ragge skulle få skor fixade.
Efter att vi övat på defelering så körde vi två motionsvarv på slingan. Armani har varit halt så jag fick ta det lugnt med honom men det gick bra och han var jätteduktig.
 
I går körde jag Ragge till Rönnåsen och han sprang riktigt bra en bit efter vägen. Han behöll en snabb fin trav en ganska lång sträcka och hade inga planer alls på att gå över i galopp. Jätte duktig är Ragge <3
Han blev dock rejält svettig så jag ska klippa honom på Torsdag så att han inte ska bli så svettig under träningarna. De där extrakilona runt magen är säkert en bidragande faktor till att han blir svettig också. ;)
 
 
 

"Saurus" och Café drog utan mig

Så nu ska jag få bli ensam här och tråka ihjäl mig i en hel vecka! :''c

Uppdatering på G

Kände att det var dags för lite uppdatering här efter några dagars tystnad..
Så vad har vi gjort här uppe på W då? I förrgår höll vi på med den så kallad fotosyntesen, så jag och ett par andra gick ut för att plocka ihop alla delar som behövs för att skapa ett fungerande ekosystem i en glasburk.
Bella demonstrerar i hur man använder en spade för att fixa lite jord och klöver + en mask.


Vi åkte till en bondgård under tisdagen(?) Det ingår i utbildningen, som sagt. Därefter åkte vi iväg till en utav lärarnas gård och fick se ett superfint russföl. 
 

 
Nu på kvällen har jag precis haft stalljour, kvällsfodrat hästarna. I morgon blir det att kliva upp halv sex för då är det morgon utfodring, tempningar, utsläpp osv som ska fixas. Är jävligt trött just nu men pallar inte att gå och lägga mig nu då vi har så trevligt i allrummet ;)

Dagens körpass

Allt jag säger är att det var blött och otroligt kallt..

Blivit bjuden på middag


Hur gott som helst med entrecote och smörstekta kantareller, sås, potatis och sallad. MUMS!

skööönt att vara hemma igen

Ännu en vecka i Wången livet är över så nu är jag hemma och chillar över helgen, igen. De två kommande veckorna tror jag dock att jag blir kvar på Wången då jag har jour två helger i rad. Man kan ju i och för sig alltid byta med någon men jag tror nog att jag överlever två veckor. Har ju inte stannat över en enda helg hitills så det kanske börjar bli dags snart?
 
I dag slutade vi tidigt och kom till stan strax före tre tror jag. Gick runt där med Tilda och kollade en snabbis i några klädaffärer innan vi gick på donken. Usch.. me </3 donken.
 
Gick sen ner till tågstationen, eftersom att hon inte hittade dit själv. Jag visste knappt vart tågstationen var men nu vet jag det till 100%. Börjar ju bli stadsproffs i Östersund - vet vart allt ligger.
 
Har varit hemma nu ett litet tag, åkt till hästarna och släppt in dem från regnet. Vi har även renoveringsplaner på stallet för att göra det bättre. Ta bort taket(asså taket i stallet och inte själva plåttaket) för att få bättre luftcirkulation, har ju haft lite problem med fukten så vi hoppas på att det ska bli bättre om man tar bort taket, vilket är ganska självklart att det blir.
 
Nu ska jag sova lite. Hörs!

Kört mitt första snabbjobb

Nu på eftermiddagen har jag fått köra mitt första snabbjobb på travbanan någonsin, gick hur bra som helst men hade glömt min klocka på rummet och kunde inte hitta klockan på telefonen medans jag körde så jag kunde inte ta någon tid på körningen. Det blev en distans på 1640 meter. Innan snabbjobbet blev det uppvärmning ett varv på slingan och två varv på banan. Det var så klart Ragge jag körde.
 
Han gick fint på värmningen och 500 på snabbjobbet men sen så blev han förmodligen trött eller irriterad på något för sen blev det i princip bara galopper och då jag väl fånt ner honom till trav igen och travat en bit så slog han nästan genast över till galopp igen. Kan ha berott på att jag hade grimman kvar under huvudlaget och att jag hade något korta tömmar som jag inte hann justera tillräckligt i stallet.
 
Han blev lite svettig så duschade av honom i stallet och slängde på han ett fint litet täcke. Han har även blivit fotograferad i dag tillsammans med skolans andra travhästar som ska upp på hemsidan. Ragge kommer garanterat vara den sötaste hästen på Wången. :)
 
 

Skoldagen

Onsdag, veckans enda skoldag som inte innehåller några praktiska lektioner med häst.
Det har varit som en vanlig skoldag, lång och tråkig..

Hästskelett i korridoren mellan stallarna och ridhuset.
 

Studiebesök på Torsta

I dag har vi varit på studiebesök hos ett annat naturbruksgymnasium, nämligen Torsta som ligger strax utanför Östersund. Det har ju blivit ändringar i kursplanen på naturbruket då man förut endast var insatt i "sitt område". Till exempel - jag går ju travsport(häst) och förut så höll man bara på inom sitt område. Nu måste även jag som går häst få en liten inblick i hur det är på lantbrukslinjen, skogsområdet osv. Men det är ju bara i bland. Min huvudinriktning är ju häst så det är ju fortfarande det jag ägnar mig åt större delen av tiden som tur är men jag ser inget negativt med att få en bredare kunskap i min utbildning.
 
Vi åkte ju som sagt till Torsta och där fick vi gå in i deras ladugård och titta på korna, maskinerna, kalvarna osv. Om man säger såhär.. lantbruket har väldigt mycket mer teknisk utrustning som underlättar väldigt mycket arbete. De har t.e.x maskiner som utfodrar kossorna medans vi som håller till i stallet får väga upp hö för hand i prassliga ikea kassar. Men å andra sidan så är det kanske dumt att lägga allt sitt förtroende på maskinerna.. för tänk om de en dag inte startar och så står man där som ett frågetecken och vet inte vad man ska göra. Aja, det finns för och nackdelar med det mesta. Sen var det mycket annat som jag reagerade på, som att man tar ifrån kon kalven efter ett dygn (ett dygn eftersom att Torsta är KRAV märkt, annars tar man bort kalven direkt). Allt för att någon ska tjäna pengar.
 
Efter att vi blivit guidade i ladugården så gick vi till ett annat ställe där de hade getter och det var hur kul som helst! Jag älskar getter för de är så orädda och kommer jättegärna och pratar med en! Vi gick också till några får ute på betet men det var inte lika roligt då fåren är så mesiga jämnfört med getter. Efter det så åkte vi hem till Wången igen och jag blev satt på skolbänken för lite läxor. Mer om det nedan.
 

Skyddsförklädet ska vara på då man går in i ladugården för att undvika smittspridning bland kossorna. Vackra.. ;)
 Då vi kom tillbaka till Wången så stod eftermiddagslektionerna på schemat. Jag trodde att jag skulle få köra Ragge men neej, jag blev fint placerad bakom skolbänken tillsammans med två andra ur min klass. Det är bara vi tre som inte tagit ponnylicensen och det är den vi ska plugga till nu.
Det är en hel del att hålla reda på kan jag säga. Men det är ju inte som en matteläxa som man är helt ointresserad av utan detta är ju något som man faktiskt vill lära sig och som man verkligen kommer att ha nytta utav många gånger. (Det har man med matte också meeen whateveer!)
 
Vi gick igenom hur man voltar en häst i slutet av lektionen och hur visar man det på bästa sätt då? Jo, läraren tar med sig eleverna ut på travbanan och så får man springa där i en volt UTAN HÄST och se lite dum ut. Haha, men oj vad vi skrattade! Nä men det var bra att vi fick göra det för då förstår man bättre sedan. Förutom det så har jag ett fullspäckat papper med 48 frågor som jag måste plugga in med hjälp av svensktravsport bland annat. Längtar redan tills vi får köra provloppen och sedan licensloppet!
 

Ännu en skoldag är över


I dag
har vi haft matte och engelska på förmiddagen och på eftermiddagen hade vi körning.
Nu känner jag att det har blivit lite mer ordning och reda på allt i stallet. Förut stod det att jag hade 3 passhästar men nu är det alltså konstaterat att jag bara har en och det är Ragge mannen.
 
Körde som sagt på eftermiddagen, tre varv på slingan. Det gick hur bra som helst och Ragge var verkligen jättefin att köra. Jag trivs jättebra med att ha han som passhäst! I morgon ska vi iväg på studiebesök på en bondgård.. Torsta? Ås? Jag kommer inte ihåg men jag kommer lukta ladugård.
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag morgon

Yep, har varit vaken sedan klockan halv åtta och har inte kunnat somna om. Vi börjar inte fören vid tio i dag så jag har rätt tråkigt nu. Har ju lovat att blogga lite mer sen ni komenterade men just nu har jag inte så mycket att blogga om.. see ya lateer!
En blogg utan bilder är trååkigt så här bjuder jag på en gammal bild sen i början på skolstarten. (:

Söndag

Har nu varit hemma sen i torsdags så nu har man vilat upp sig i några dagar, men gud som jag har längtat tillbaka upp till Wången. Ska hem och packa väskan nu för sen åker jag med bussen som går vid klockan åtta.
 
Har i alla fall städat fint åt hästarna och pysslat om dem hela helgen. Red på Lenå i dag och sen körde jag Sindy. Dammade fram travselen som jag nu vet lite bättre om och jag tror Sindy tyckte om den. Tänkte lägga upp en video men det funkade inte.. Nu måste jag gå hejdåå. :)
 

Roligt att sitta upp på en stabil rygg igen <3

Begravning i dag

I dag har jag varit på farmors begravning.
Det känns så konstigt då folk som man är van vid alltid har funnits inte finns längre..

Nu söker jag lite bekräftelse

Ni nu som sitter och kikar in på min blogg lite titt som tätt gör väl det av en anledning antar jag...?
Jag har känt mig ganska opepp på att skriva i bloggen nu i några veckor men om jag vet att det är många som vill veta vad som händer här uppe så kan väl ni flika in en kommentar så kanske jag kan börja uppdatera mera? (:
 
Så för att på ett ungefär avslöja hur många det är som läser min blogg och vill att jag ska uppdatera mera - lägg in en kommentar!

RSS 2.0