Praktik hos Robert

Slänger upp en bild på ett fint litet kallblod som stod i stallet.
 
Första praktikdagen är avklarad. Har städat stallar, duschat massa hästar och tagit in och ut ännu flera. Fick vara med och köra en backintervall också. Det har gått bra tycker jag, alla anställda är verkligen jättetrevliga!

Bright lightning och jag


 
 
 
 
Alla foton är tagna av Elin Eriksson.

Ghost

 
 
 

Breaking dawn - 666

Nyss kommit tillbaka till Wången. Filmen var bäst. Jour i morgon klockan sju så dags att sova. Godnatt.

Kört Ragge och Myran

Bright lightning - är bäst
På eftermiddagskörningen så hade jag Ragge och Myran.
Ragge skulle gå fort på banan tillsammans med Speek som de håller på att försöka hitta farten under hovarna på.
Ragge kändes hur fin som helst och ville hela tiden öka farten men tyvärr fick han lov att sansa sig och hålla Speeks tempo. Söt Ragge som vill springa fort :)
 
Motion på slingan
Senare var det bara att stoppa om Ragge i sin box och köra ut med Myran som gick normal motion ett par varv på slingan. Har bara kört Myran en gång innan men jag tycker att hon hitills har varit fin att köra, lyssnar bra osv.
 
En hel veckas jour väntar
Har också hunnit med att ha jour nu på kvällen och kommer få ha de hela veckan ut + kommande vecka då vi har praktik här på Wången. Så nu får man ställa väckarklockan på 06:00 hädanefter. (usch.. jag som blivit så van vid att sova fram mot 8:00 ;) )
 
Slänger upp en random bild på mig och Ragge (vill kalla han för lightning btw)

Praktikplatsen är fixad

Praktik hos RB vecka 48
Är riktigt glad nu! Har fått praktik hos ingen mindre än Robert Bergh vecka 48! :D
Ser verklligen fram emot att få åka dit och se hur en riktig travtränare har det på sin gård, hur rutiner och hästar ser ut där osv. Som sagt, riktigt glad är jag!
 


Farligt på Wången

Det syns inte riktigt på bilden MEN i slutet på den här backen så är det en gigantisk isfläck. :P

Måndag - skoldag

 
Jag + storhäst = :))
I dag fick jag äntligen köra stor häst för första gången! Det har varit helt okej att bara köra ponny innan också men nu då jag fått köra stor häst så känns det ännu bättre. Det är lite andra farter i ett varmblod än i ett russ, btw ;)
 
Körde ett brunt varmblod, Wazzup Isaac. Hur snäll som helst vilket jag uppskattade som inte är allt för van vid de där lite mer temperamentsfulla hästarna ännu. Efter att jag kört Isaac så blev det dock att hoppa på bakom ett russ igen, Shamira som även hon var väldigt duktig och kändes fin.
 

Tog farväl av en travhäst i kväll

Kändes väl inte allt för roligt att vara med på (obs! det var frivilligt) men jag tyckte att det kändes nödvändigt att vara med då jag aldrig varit med på en avlivning förut. Det är ju saker som man säkert kommer få uppleva i framtiden i det här yrket och då kan det ju vara bra att inte vara helt obekant med hur det går till.

Vet inte riktigt var jag ska ha min praktik?

Det finns ju några alternativ.. Det är dock bara de med ett (B) jag funderar över.

Min kära lilla ponnie

Min super mega otroligt söta lilla kelgris är bäst, bäst, bäst
 
Har varit hemma denna helgen
och skönt har det varit också! Har i princip bara varit i stallet på dagarna och pysslat med hästarna. Som jag saknar dem på veckorna då jag är på Wången. Hade jag råd så skulle jag ta med mig minst en utav dem dit, troligtvis skulle det få bli Sindy. Meen, nu går jag ju trav och det är ju sagt om jag någon gång ska ha en häst där så ska det då endast vara en travhäst. Fjording är ju nääästan som en nordsvensk.. nästaan. (Y)
 
Kört lite med rockarden
I dag började det regna då jag slutligen bestämt mig för att ta fram rockarden till Sindy. Men vad kan man förvänta sig då man bor där man bor liksom? Bra väder här är ju ungefär lika troligt som att det ska vara soligt på sommaren - minimal chans alltså. Det gick i alla fall bra att köra Sindy, pigg och glad var hon med öronen framåt hela tiden. Synd att man inte har möjlighet att ha henne klippt för då skulle jag kunna träna henne lite hårdare än vad jag kan göra nu. Hur som helst så var hon bäst.
 
Snart åker jag tillbaka mot Wången
Om några timmar så sitter jag snart på bussen tillbaka mot fjällnära Alsen. Jippi.

RSS 2.0