Jag kom in på Wången

Bättre än så här kan det inte bli.. :D

Dubbelinlägg

I går blev det ett litet photoshot på Sindy. Måste säga att en ryktborste, en trasa och en skvätt olivolja tar fram det bästa ur henne. Hon skulle kunna posera i nästa Höökskatalog med ett snyggt träns eller grimma! :DSäga vad man vill men min lilla guling är en skönhet

Passade på att puttsa ren sadeln samma dag.
Måste säga att detta var en väldigt prisvärd allroundsadel från börjes som vi köpte i vintras. Helt ärligt trodde jag inte att en sådan billighetssadel hade sådana kvaliteér. Nåväl, lädret är väl inte av apsoluta toppkvalitet men man kan ju inte begära allt för ett sådant pris, detsutom är det fullt dugligt ändå, ingenting har ännu gått sönder.
 
Passformen känns bra efter hästen och iallafall jag sitter stadigt i den och jag får ett fullt godkänt stöd för knänen. Jag har förvisso inga tiotusenkronorssadlar att jämnföra med och det är ju klart att man inte kan jämnföra en sådan med denna men jag är helt klart nöjd med den investeringen och den duger helt klart att rida i.
Allroundsadel - Kingston. Köpt från börjes-tingsryd. Prisvärd och fullt godkänd för den med mindre ekonomi.
 

Länkarna är klara

Ifall ni undrar varför jag lagt upp en massa random information om mina hästar på senaste och även ett inlägg om mig själv så var det för att fixa länkarna uppe i hörnet på headern. Ni vet.. ifall det skulle dyka upp någon ny läsare så är informationen om huvudämnena lätta att komma åt. Sen är det snyggt med länkar i menyn! :D

Lenå

Namn: Lenå (Major)
Kön: Valack
Ras: Fjording
Färg: Black
Mankhöjd: 146-148 centimeter
Född: Någon gång under 1980-talet.
E. Okänd
U. Okänd
 
 
Lenå är en gammal fjording som under sitt liv varit med om ett och annat. På äldre dagar hamnade han slutligen hos oss för omkring 9 år sedan och redan då var han ganska gammal. Men åldern är för den här hästen bara en siffra som saknar betydelse. Om du får se honom med egna ögon så skulle du aldrig gissa att han är en åttitalist. Han är snabb och arbetsvillig men väldigt stark i munnen. Han är också väldigt snubblig på höger fram (notera bilden) han är inåttåad och lägger stor vikt på bara en halva om hoven och därför är han väldigt snubblig men det är inget som har påverkat ridning utom att man ibland kan studsa till i sadeln. Vid tanke på hans ålder så rids han sällan men han trivs som sällskapshäst i hagen.

Challe

 
Namn: Challe
Kön: Valack
Ras: Shetlandsponny
Färg: brunskäck
Mankhöjd: 107cm
Född: 1990
E. Jackobin
U. Della
 
 
Challe är en glad och arbetssam shetlandsponny och helbror till Trolle, med andra ord - raka motsattser.
Till skillnad från sin bror så blir Challe extra glad då man tar med honom ut på en körtur eller bara en helt vanlig promenad. Allt är av intresse för den här lilla ponnyn. Bara han får känna sig nyttig så blir han nöjd. Förövrigt världens snällaste ponny och enligt mig också den vackraste.

Nervöööst

Ja, minst sagt!

Trolle

 
Namn: Trolle, (Dandy II)
Kön: Valack
Ras: Shetlandsponny
Färg: Rödskäck
Mankhöjd: 107cm
Född: 1991
E. Jackobin
U. Della
 
 
Trolle är en tjurig liten shetlandsponny som alltid försöker få sin vilja igenom och inte minst försöker han överträffa Lenå om vem som har den bästa tävlingskallen på uteritter. Han kan på grund utav sin tjurskallighet vara en riktig utmaning att ha att göra med i arbetssammanhang. Om han verkligen inte vill då kan han rent av lägga sig ner i ren protest och det beror endast på hans lathet! Men han är trotts allt ett charmtroll och helbror till Challe - vilket man inte kan tro då de är raka motsattser.

Milkshake utan mixer

1. Ta ett stort glas och lägg i lite bär, frukt eller choklad. 2. lägg i lite glass. 3. Häll i några deciliter med mjölk. 4. Sockra med vanilj och strösocker. 5. rör om!
 
Man får använda ögonmåttet! Den får inte bli för tjock och inte för tunn.. då den är precis lagom är den gudomlig! :D
 

Sindy

Namn: Sindy, (Stjärna)
Kön: Sto
Ras: Fjording
Färg: Black
Mankhöjd: C ponny, ej slutmätt men runt 1.39 centimeter.
Född: 1995
E. Okänd
U. Okänd
 
 
Sindy är en jättetrevlig häst att rida på och rör sig härligt i samtliga gångarter även om jag föredrar hennes galopp som är helt oslagbar. Hon är en utomordentlig hopphäst och samtidigt så pass lättlärd och arbetsvillig att hon skulle kunna gå långt inom dressyr. Det är endast mina begränsningar som gör att vi inte kan ta oss ut på tävlingar. Men det bör du och alla andra ponnyryttare vara glada för annars hade ni blivit golvade av mig och Sindy. Just saying the truth. ;)

Invigt årets första hoppning

 
Tycker att vi låter bli att komentera min ovana hoppsits. För jag är som sagt inte van för fem öre!
 
I dag blev årets första ridpass med hoppning på schemat. Sindy var jättepigg och så fort hon fick syn på hindren så taggade hon till, härligt! Nackdelen är att hon blir för het då det kommer till hoppning. Hon tycker att det är roligt men rusar mot hindren och det måsta vi träna bort. Men vid några få undantagsfall kunde hon galoppera långsamt och sög tag i hindren på ett jättetrevlig sätt och alltid med god marginal över hindren som i dag låg på 50 centimeter. Inte mycket men det var ju första gången för oss båda för i år!
 
Super bra underlägg hade vi också! Mjukt och slätt tack vare Mikael som harvat med trakorn. Tror inte han hade tänkt att det skulle bli någon ridbana men sen tror jag inte att han har något emot det heller då det ändå inte kommer att ploppa upp något gräs där i år åtminstonde. ;)

Vem är då jag?

Mitt namn är Moa Eriksson, född 27 januari 1996 och är för tillfället bosatt i östjämtland och bor tillsammans med min mamma. Mina största intressen är djur där hästen är den solklara favoriten bland dem. Jag äger själv fyra ponnyer, två fjordingar och två shetlandsponnyer. Har inte gått på ridskola och har heller inte ridit för instruktör så jag är mer eller mindre självlärd men såklart har min ena syster och mamma hjälpt mig genom åren med ett och annat. Så min hästkunskap bygger mycket på det.
 
Till hösten hoppas jag på att få börja på Wången med inriktning på travsport. Jag har inte varit speciellt travintresserad förr men jag har blivit mer och mer intresserad utav det nu på senare år och travet är ju den perfeckta arbetsplatsen för att få arbeta med det jag gillar mest - hästarna. Om jag kommer in på Wången så får vi väl se hur länge jag klarar mig då jag saknar nästan alla kunskaper inom det området! Haha.. *nervöst skratt*
 
Förutom hästintresset så har jag även ett starkt intresse för att fotografera och jag brukar för det mesta ha med mig kameran då jag ska någonstans. Nackdelen är att jag brukar inte orka ladda upp alla bilder jag tar. Nog om mig nu. ;)

Im so happy I could die

Är sååååå otroligt nöjd med min blogg! I freaking LOVE IT! :D

Dah transport

 
Jag kanske har lagt upp dessa bilder förr men det skadar ju inte att lägga upp en gång till..
 
Jag vet inte om ni minns den där gången vi hade lånat en transport för att skjutsa upp Trolle och Challe på ponnyridning i Bispgården? Iallafall, jag hade ju mina utlägg om hurvida transportens konstruktion var väl genomtänkt eller ej. Så här såg den alltså ut, sett ifrån lastnings perspektiv. Notera att det är två dörrar på transporten och alltså ingen ramp för hästen att gå upp och in i transporten på. Hur tänkte tillverkarna då undrar jag? En lastningsrädd häst skulle ju aldrig gå med på att kliva upp!? Som tur var så är ju varken Trolle eller Challe speciellt brydda av sig så de skuttade upp på transporten helt lungt. Sedan var ju skydden anpassade efter 1.60+ hästar. Det gick inte att sänka skydden alls. Väldigt opraktiskt och detta blir ju en hemsk förlust för tillverkarna som begränsar försäljningen till endast en sorts kund med häst och det är kunden med en stor häst som inte alls har några lastningsfobier. Någon med ett par ponnyer skulle ju aldrig kunna köpa denna transporten. En fet DISS blir betyget.

Har stängslat åt kossor i dag

Bjuder på en charmig bild med mig och 47an. ;)
 

Milkshake

Fyfan va gott!
Egengjord detsutom! ;)

HAHA!!

 

Snart är den min!

Har sparat och sparat men nu... har jag snart sparat färdigt! :D

Bröstsele till salu


Blogg.se kan ta sig

Jag orkar verkligen inte försöka få ordning här.. så nu får det se ut som det gör.

Så att jag inte glömmer inloggningen till Dexter


Adjö Anders-Olof skolan
Blev reservklänningen till avslutning


Klänningen jag kommer att ha på Fredag.. blev reservklänningen.


Jag var hemma från högforsenloppet i dag eftersom att..
Vi skulle fixa min vita klänning genom att sy upp den. Såklart misslyckades vi eftersom att tyget var för skört och mamma var på tok för stressad så det slutade med att den gick sönder, (något som dock var en bagatell att laga) men sen så blev den helt sne och för vid istället, så vi fick se hur den andra klänningen satt som jag inte ville ha. Men efter att jag tagit på mig skorna, strumpbyxorna och sedan trixat lite med håret så såg den väl inte helt dum ut. Det är bara boleron som saknas.. *ååh.. snacka om att man är lite nervis inför fredag.*


Då myggorna anfaller

Jag förstår inte hur djur ute i skogen överlever sommrarna. Nu då jag var ute och körde med Sindy så passerade vi några växtrika skogsområden och jag har nog aldrig varit med om något värre, någonsin!! Det kom mygg från precis alla håll och kilade fast sig på både mig och hästen. Om jag slog ihjäl en så ersattes den snabbt av tre nya.

Slutade med att jag hade en blodig häst. Då jag kom hem så var Sindy ganska sönderbiten, delvis och jag fick gå och hämta en gammal myggmedelsflaska sedan förra året eftersom att inte den nyinköpta flaskan finns här ännu. Det stod ju dock att myggmedlet håller i två år från och med tillverkningsåret, så det borde ju fungera ett litet tag. Som tur är så finns det inte så mycket mygg där hästarna går eftersom att det inte är samma fuktighetshalt där dem går, som tur är!Hur fan överlever egentligen älgar och andra vildjur ute i skogarna där större delen utav marken består av växtlighet och fukt? Jag lider, minst sagt med dem iallafall..

Blir galen av att måsta väntaaa


Nu blev låten genast mycket bättre utan Auto-Tune!


En låt som jag tycker är ganska bra men bara ganska


Nokia lumia 900


KLASSRESAN 2012

Klassresan 2012 till Åre, Holiday club. Det verkar som att jag inte var ensam om att tycka att den här klassresa var lite småtråkig, ibland. Men ibland hade den sina stunder då det var riktigt roligt men tyvärr hade aldrig hela klassen roligt tillsammans - vad jag uppfattade det som.

Men jag fördrev iallafall tiden med Bowling, spel, bad, relax, solarium och en massa prat.
Men den här klassresan får endå bara ¤¤¤ av ¤¤¤¤¤ stjärnor.

Tagga skolavslutningen nästa vecka!Troll och Chall med co drog till Bispgården


haha, lol.. här började man ju bli lite trött och less.. tror även Trolle och Challe blev det på slutet.


Ponnyridning i Bispgården blev det i dag mellan klockan tolv och två. Kostade en 10 så ni kan ju gissa om det var mycket barn som ville rida? ;)

Vi måste iallafall ha världens snällaste hästar
vid tanke på att, för det första så var ju transporten vi fick hem kanske inte lämpad för såna här små hästar eftersom att det varken fanns ramp eller reglerbara bommar inne i transporten. Som tur var så löste det sig endå och trotts att varken Trolle eller Challe åkt transport på mååånga år så gick de fint in ändå UTAN RAMP!! Jo, det var ju så att det fanns inte ens en ramp för dem att gå på utan de fick ta ett två decimeter högt kliv upp på den! Men men.. det var ju uppenbarligen inget problem eftersom att de gick upp helt själva utan dragkraft. Och då de gick av så gick det likabra med en bred dörr där fram eftersom att det inte gick att backa ut dem just på grund utav att det inte fanns någon ramp. För det andra har de inte varit hemmifrån på jättelänge och de såg inte alls stressade ut över att vara på ett nytt ställe med en massa folk! Tror snarare att de tyckte det var jätteroligt att få komma ut och se något annat! :D

Dålig konstruktion på transporten dock.. Nu gick det ju bra med våra hästar som jag ser som ett extremt undantagsfall jämtemot andra hästar som kanske inte alls är lika lugna och beskedliga som de här är! För man har väl sätt en och annan video på hästar som ser lastningen som ett utav de värsta saker de ska behöva gå igenom även med RAMP och djur överhuvudtaget vill väl sällan kliva upp på något? Som dessa otroligt nog gjorde (inte ens jag trodde att de skulle gå med på det!) Det var inte en billig transport heller och jag anser att man hade kunnat få en annan transport med bättre tillpassning för DET priset. Stort tack endå till dem som lånade bort transporten åt klubben som vi arrangerade ponnyridning till!Barnen hade ju roligt iallafall. För det fanns seriöst inget annat för dem att hålla på med, förrutom parken då - jippii vad roligt! Nä men det var många som red och de allra flesta tyckte att det var roligt. Faktiskt så har vi nog kanske ordnat små ryttare till Trolle och Challe som ska komma och rida ut på dem ibland och det är bara bra eftersom att ingen häromkring kan rida ut på dem längre och jag har fullt upp med att hålla Sindy i trimm för att inte tala om att jag snart ska flytta och inte kommer kunna ta hand om dem alls på veckorna. Då kan det vara bra att ha små medryttare med intresset för hästar! Se, allt håller på att lösa sig! :)

En bra dag..

Åker ner till mormor och fixar det sista

- För i dag ska vi ju åka upp till Bispgården och ha småhästarna där. Provlastade dem i går i en väldigt konstigt designad transport som saknade ramp - man bah: WTF!? O_o Som tur är så tycks ju inte varken Trolle eller Challe bry sig om att transporten saknade ramp eftersom att de gick upp själv på den iallafall och den breda dörren där fram gjorde så att de kunde kliva av också, annars hade det inte gått alls. Städade upp transporten i går, puttsade utrustningen och ryktade ren hästarna osv. Allt är klart förutom skitvädret som verkligen inte kunde vara sämre en sån här dag.

Tagit en massa kort på softande kossor och kalvar


RSS 2.0