Löshoppat Sindy och Trolle

Åh.. hatar Sindys rumpa som inte vill bli rund och fin igen... ]:
 
 
Har löshoppat Sindy och Trolle nu i veckan och det var riktigt roligt. Sindy hoppade hinderhöjder mellan 60cm - 90cm och har kapacitet för ännu högre MEN vi ska inte hoppa högre än eftersom att det ska verkligen sitta i 90n innan vi höjer. Hon tyckte att det var kul att hoppa hur som helst. Löshoppade Trolle också men han fick nöja sig med den fjuttiga höjden på 50cm som kanske inte är så fjuttigt för att vara han! (:
 

Som ni kanske har märkt så uppdaterar jag mindre ofta här på bloggen nu och det beror på att jag inte orkar uppdatera den nu i slutet på sommarlovet. Justfan.. om några veckor är det skolstart, börjar lite tidigare än er andra och vilken tur! Jag längtar verkligen upp till vackra Alsen.

Orsa bjrönpark


En liten update

 
Eftersom att den här skit datorn jag använder raderade min text på låt oss säga..  500 ord så ger jag er ingen uppdatering i text utan ni får nöja er med lite bilder. Kan säga att jag lever och mår bra med mina hästar och läntar som fan till hösten.
 
 

Nu då OS drar igång

 
Minns så väl då man var mindre och satt och kolla på denna på VHS. Engelska tal men det gjorde väl inget då man fattade vad som hände ändå. ;)

Var till sundsvall i dag, igen

       
Blev en körpiska för en hundring, ungefär. Sen köpte vi ett par Jodphurs med stålhätta för en tusenlapp.
 
Åkte till stan i dag för att främst kolla på en dator, telefon och mikro. Vi hittade en dator som kunde passa mig och hittade även min älskade Lumia. Mikron var väl enklast att hitta. Köpte dock inget av dessa men vi åkte till Bergsåker och införskaffade mitt körspö och stålhättorna. Nöjd. (:

Vad ska du äta i dag? Hästkött kanske.

Ja, varför nöja sig med Ko, Gris, Får, kykling osv på tallriken då man också kan få häst serverat?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5194850
 
Sen kanske vi tycker att vi behöver ännu mer kött så varför inte prova på hund och kattkött nu då vi ändå är igång? Det är ju trotts allt onödigt att de avlivas utan att någon kan få tjocka i sig dem också. Vem vet, hund och kattkött kanske smakar riktigt gott på morgon mackan? Sen kan vi säkert också ta tillvara på allt folk som dör och ge deras kroppar till kanibaler? För det är ju onödigt om deras kött går till spillo genom att begravas eller eldas upp?
 
Vad hände med värdigheten, egentligen?
Man äter inte sina vänner eller familjemedlemmar oavsett hur hungrig man är.
 
Jag tycker det är illa nog att man massproducerar nöt och griskött. En stor del av det köttet äts inte ens upp
så varför i hela världen skulle vi behöva ännu mer kött att kasta åt helvetet för?
 

my bucket list #1


Önskar det vore 19 Augusti nu

- För om det inte kan vara en ordentlig sommar så kan vi lika gärna hoppa över den helt och hållet. Jag är så trött på det här vidriga vädret då det gör mig så in åt helvets deprimerad. Sedan Maj har det antingen duggat, regnat, spöregnat eller varit kallt, fuktigt och blåsigt. Vad fan är det här egentligen!?
Det är JULI och jag FRYSER IHJÄL!!

Ja, jag lyssnar på disney låtar ibland..

 
Någon dag framöver ska jag fan ha ett disney maraton med alla mina favortifilmer (Treasure planet är en av dem, ofc) Joina?
 

Where is dah money?

Varmblodig travhäst, sto, 4 år, inte så svindlande hög i manken - 1.55 centimeter - moas drömhäst nr 2!
(Ingen häst slår dock Challe, Trolle, Lenå & Sindys delade 1a bland moas drömhäst)
 
Hittade världens mest perfeckta häst på hastnet med rätta åldern inne och som inte var allt för dyr och som bor typ ett stenkast bort. Varför får inte jag vara rik? Denna häst hade varit perfeckt för min utbíldning..

Då man inte är trött..

..så fördriver man tiden med bra musik.

Paketet från börjes kom i dag

Alla saker som låg i paketet. De som är märkt med ett N skickas tillbaka och de som är märkt med K blev bra.
 
4 av 6 är ju inte så dåligt ändå. Hjälmen var för liten och likaså med vinterhandskarna. Så ska skicka tillbaka dessa och få i en storlek större. Allt annat passade utmärkt. Suck.. synd bara att man har ganska mycket saker kvar att införskaffa innan skolstarten.
 

Blev lite förvånad nu på Em

Till att börja med så var jag och syster ute på varsin häst och red lite i skogen. Kul kul.
Då jag kommer hem, in till mormor så kollar jag mobilen direkt och ser att någon har ringt mig med ett nummer jag inte känner igen och hade även lämnat ett röstmedelande. Kollar vad denne ville och det var Ulla från ridskolan(?) som hade ringt mig.
 
De flesta vet nog vem hon är och har säkert haft henne på ridskolan(Ammer) i något sammanhang. Jag å andra sidan fick aldrig chansen att träffa henne under den korta och ångerfulla perioden jag gick på östjämten. Hon frågade om jag ville börja rida där till hösten och ja, sorgligt men sant så kan jag ju inte det eftersom att jag då bor permanent på Wångens internat. Har ju hört att det varit en del förändringar sen jag gick på ridskolan i vintras och det kan bara ha förändrats till det bättre. Vore det inte för gymnaset så hade jag börjat utan tvekan för hon lät jättetrevlig, på ett sätt som man faktiskt blev sugen att börja där igen. Något jag aldrig trodde skulle hända dock. Men bara för att inte jag kommer kunna börja där så betyder det ju inte att inte någon annan kanske kan.. ;)
 
Apachie från ridskolan. Det var väl i princip bara henne jag hann rida på lektionerna. Fin men inte min typ.

Underground


Bloggtorka..

Det har inte hänt så mycket nu i slutet av veckan så har inte haft något att skriva om direkt. Blir förhoppningsvis lite mer bilder och texter nu framöver. Men jag kan tipsa er fegisar om att titta på det här klippet i kväll då det börjar mörkna ute.

Och vem fan är du då?

Nästa gång jag ser dig. Lita på det.

Nu har man skickat efter grejer

Jag är helt seriöst.. detta är bara hälften av allt jag måste köpa. Fick ju en lista från Wången om vad jag skulle ha med mig.
 
Tycker synd om min familj som måste betala allt detta åt mig men som tur är så ser dem detta som något positvit, en möjlighet eller vad de nu brukar säga. Men jag lovar att jag på något sätt ska betala tillbaka. Så mycket som folk här hemma har ställt upp och peppat mig så är det de minsta jag kan göra. Till helgen åker vi och shoppar kläder, skor osv i stan och kanske måste vi beställa något mer från internet.
 
Jag är så glad att jag har den familj, släkt och vänner som jag har. De kunde inte ha varit bättre även om var och en (inklusive jag) har sina brister. Men det är otroligt hur pepp de kan få mig på det här. Trodde inte jag kunde bli mer pepp än vad jag redan var. Alla som ställer upp på sitt sätt är otroliga och tack vare dem känns det här som en utav de bästa händelserna i världen. Tack så otroligt mycket för allt stöd!
 
PS. nämde jag att jag kommer att ha en häst nästa år? ;)
Asså... en riktig Travhäst.

Gymnasie listan

Nu har jag fått veta vilka jag ska gå med till hösten. Jag kommer sammanlagt gå med 29 stycken (30 med mig).

På med jogginskorna

- För nu har jag börjat träna inför hösten!
 Mitt träningsschema ser ut så här under resten av sommaren innan jag övergår till gym på Wången:
 
Måndag
Promenad 30 minuter i snabb takt, 10 minuter jogging avslutas med 5 minuters stretching.
 
Tisdag
Promenad i snabb takt 30 minuter´, jogging i 10 minuter som avslutas med 5 minuters stretching.
 
Onsdag
Promenad i lugn takt 45 minuter avslutas met stretching i 5 minuter.
 
Torsdag
Jogging 20 minuter rundas av till lugn promenad i 15 minuter och avslutas med 5 minuter stretching.
 
Fredag
Intervallträning med jogging 10 gånger i uppförsbackel, avslutas med 5 minuter stretching.
 
Lördag
Vila
 
Söndag
Promenad i 45 minuter.

Har också gjort om mitt mat intag för att få extra snabb efekt på min träning.
 
Frukost består numera av två ägg(kokt), ett mörkt bröd med tunn skiva rökt skinka eller kalkon och ett glas vatten. Frukosten äts mellan 7.00-8.00 då jag ska hinna jogga 10 minuter en kvart varje morgon också.
 
Sen blir det lunch klockan 11.30-12.00 och då äter jag antingen en frukt (typ banan eller äpple) eller så äter jag en liten grönsallad blandat med tonfisk. Blir oftast frukten då vi sällan har tonfisk hemma. ):
 
Sen äts middagen klockan 16.00 och det kan ju vara i princip vad som helst men jag halverar portionen och äter bara 1 gång. Aldrig påfyllning. Dricker också bara vatten, ingen juice eller läsk. Dock kan jag dricka Loka istället för vatten ibland.
 
Sen äter jag egentligen inget mer men ibland kan man ju bli lite sötsugen och då kan jag göra en liten skål fruktsallad klockan 18.00-18.30, efter den här tiden äter jag inget mer.
 
Ska tillägga här på slutet att det här schemat har varit kämpigt men jag är så mycket piggare och livet känns helt enkelt bara bättre och jag längtar ivrigt på att få se resultat i slutet av månaden! (:
 
 

Några bilder från tävlingen


Gårdagens investering

149 :- från Hööks

Hängt med Becca

Bilden är stulen av Beccha. Ska knappast nämna att det var varmt, därför vi sitter i skuggan..
 
Hemma efter två trevliga dagar med Becca!
I går kväll åkte jag till Becca och sov över där. På kvällen red vi ut med hästarna, Becca på Camal och jag på Arne. Fick ju se Camal för första gången i går hon var super fin så där har Becca gjort ett bra köp! ;)
Senare på kvällen sörplade vi vattenmelon som smågrisar och såg på War horse. Hade inte sett den filmen innan men jag tycker den var ovanligt bra för att vara en hästfilm (finns typ bara 3 sevärda hästfilmer).
 
Klockan hann bli mycket innan vi kunde sova. Tror klocka var närmare kvart över tolv då filmen slutade. Becca hade visserligen redan somnat då men hon hade ju redan sett filmen en gång, det hade inte jag dock. Var ju ganska trött på morgonen då vi vaknade vid sju eftersom att vi skulle hinna ner till hopptävlingen till nio.
 
Väl vid Sundsvall så var det hur fint väder som helst och jag hade helt jävla fel kläder på mig. Tror jag höll på dö i tjocktröjan och jeansen. Måste varit 20-25 grader varmt i solen! Fick huvudvärk lite nu och då men blev ju bättre då jag drack. Tänkte ju ta på mig shortsen men de var ju såklart i tvätten..
 
Vilken otrolig skillnad det är mellan ponnyridning och häst!
Behöver jag ens säga att hästarna var super fina? ;) Välryktade, muskulösa och helt jävla läckra! Och för att inte tala om vilken otrolig skillnad på stilen och kvalitén det är mellan ponnytävling och storhäst. Här såg jag inte det minsta slit och släng från någon ryttare, bra anpassad utrustning och fina ekipage i helhet. Ingen häst eller människa såg missnöjd ut i dag(oavsätt hur det gick)! Jag går mer än gärna på fler storhäst tävlingar för jag tycker det är bra mycket trevligare att se på än ponnyridning där jag mest bara tycker synd om många ponnyer som ska utstå så mycket släng och slit. Nä.. man blev riktigt sugen på fler storhäst arrangemang. Det är ju så få jag hinner gå på så man lär sig att uppskatta dessa tillfällen.
 
Efter hoppningen drog vi till Birsta och direkt in på Hööks som hade 50% Rea. Mycket var ju dock utplockat och jag hittade inget som jag ville ha som var på rean men inte ska ni tro att jag gick tomhänt därifrån! Köpte mig en padd som jag ska ha då jag rider på Sindy så att sadeln ligger ordentligt och för att minska trycket från sadeln. Har länge tänkt på denna investering och i dag blev den äntligen av. Kollade på en ny sadelgjord också och jag skulle ha köpt den men stoleken i svart var slut (110cm) så jag blev utan gjord. 149 :- kostade padden, btw.
 
Efteråt gick jag och Becca på Ikea och åt lite lunch/middag. Jag tog den efterlängtade kyklingtallriken och Becca tog en tallrik köttbullar. Gott var det och dagen har varit allmänt trevlig (Tack för den Becca ;)). Sen blev det även en snabbis på Gina, H&M dock köpte jag inte något därifrån.
 
Åkte hem till Becca igen. Var tänkt att vi skulle hoppa lite men så blev det inte eftersom att det börja tok regna och blåsa. Istället blev det en ridtur efter byvägen och jag tycker Arne var jätteduktig!
 
Såhär har då mina två senaste dagar sätt ut.. hoppas ni också haft det roligt.
(Bilder från tävlingen kommer i morgon) Sorry för långt inlägg.
 
Får ta hoppningen en annan gång med lill-Arne. (Bild sen någon månad tillbaka på Arne och Becca)

RSS 2.0