You only see what youre eyes want to see








Bloggtävling


http://topponys.blogg.se


Bloggtävling


Direkt länk till där tävlingen är: http://Lamiamichelle.se


Bidraget jag kommer rösta på till Eurovision


Random bilder från i dag












Red en ganska lång tur i dag på Sindy på morgonen. Det blåste en hel del och det blev självklart liite värre då jag ryktat, sadlat och tränsat, ja.. då jag var färdig helt enkelt. Men red ut i skitvädret endå och Sindy var jättefin hela tiden. Sen skulle vi in på ett skoterspår och jag tänker ju inte på att det har varit ganska varmt i några dagar nu och vad händer, jo vi går rakt genom snön! Sindy börjar då att skutta frammåt för att komma loss och då ramlade jag av. Jag ramlade mjukt och bra dock. Sindy stod några meter bort och väntade på mig. Efter det så gick jag bredvid henne efter skoterspåret som är ca 3 kilometer långt och fatta vad jobbigt det var då benen går igenom för varje steg man tar. I slutet på spåret såg vi en älg och då blir ju Sindy ganska rädd och ger ifrån sig trevliga ljud samtidigt som hon blåser upp sig till det dubbla. Älgen var smart och sprang därifrån dock. Efter det var det bara plana marker hela vägen hem och då gick hon hur fint som helst i form.

tick..tack..

                                                   


Big brother

Är nu klar med andra världskriget och ska titta lite på Big brother ett tag.

ANDRA VÄRLDSKRIGET

Kanske dags att få klar skiten..


Titta vems hästar som var i Hästmagazinet då!


Inte nog med att de är på djurensrätts sida utan även i Hästmagazinet!

Men det var fan vad svårt korsordet skulle vara då.. vill ju veta vad det står i de gula rutorna..

Ojsan, har inte bloggat på ett litet tag

I tisdags hade vi matlagningstävling i nian. Jag tyckte att alla såg ut att göra god mat och inte minst snyggt upplägg som verkligen tog fram alla hjärtansdagstemat. Det kan man dock inte säga om min, Eveline och Lisas mat som praktiskt taget kastades upp på tallriken tillsammans med lite matlagningsolja, lol. x)
Men måste ändå säga att vår mat var helt fucking amazing i smaken och uppenbarligen så tyckte även dommarna det också för det var ju nämligen så att det var vi tre som vann i vår grupp!! Vi fick ett diplom och en pralinask som pris. Jag trodde personligen att vi aldrig skulle vinna. Tror jag inte Eve eller Lisa heller gjorde?

I onsdags hade vi friluftsdag och då åkte jag slalom i backen. Har inte åkt slalom på evigheter men det gick bra efter några åk i barnbacken. Vi som åkte var Jag, Eveline, Lisa, Becca, Terese och Emelie. Becca och Eveline tycker jag var extra duktiga! :)

I dag hade vi engelskaredovisning och det var det värsta jag gjort på länge. Men nu är jag nog gladast av alla att det är över. Usch...
Hade också idrott i dag och som några av er vet så hatar jag att hoppa över plintarna MEN i dag så hoppade jag verkligen över den där fyrbenta jäveln. Inte så högt dock, blev bara på fyran och efter ett tag, tro det eller ej.. så tyckte jag faktiskt att det blev riktigt roligt! Har också fått en jättefin födelsedagspresent av Becca, hela 150kr på Hööks. Tycker dock att det var lite för mycket av Becca att ge mig så mycket och jag som gav henne så lite.. Aja, det var sjukt snällt av Becca.. TACK!!! (:

FREDAG I MORGON!! :D


One more time


Lite bilder från i dag












Då jag kom hem från skolan så åkte jag direkt till stallet och fixade där. Tog senare in hästarna, ryktade dem och gav dem några morötter. Hade tänkt rida men det blev för mörkt så fick skippa det i dag. I morgon slutar vi ju tidigare på skolan så då hinner jag förhoppningsvis rida lite. Får ju skjuts hem av mamma i morgon (:


ChaCha!

Har varit en lugn dag i dag.. varit i stallet, ridit och tagit kort. Orkade verkligen inte puttsa upp allt läder efter det. Min syster fyller år i dag också, 26 år! Grattis till henne! Vi har käkat lyxiga smörgåstårtor hela dagen. Hade tyvärr inte hunnit handla present men det får jag ge henne senare. På tal om present.. jag har glömt Beccas försenade present hos mormor.. buhu.. du får den på onsdag istället Becca ;)


Lugn dag i dag

Har varit i stallet ungefär hela dagen. Mockat, sopat, ryktat hästarna, ja.. det vanliga. Tog in Sindy i stallet mitt på dagen för att jag skulle prova sadeln och kolla så att den låg bra på henne och gissa vad? Den låg perfa! Iallafall ur mitt perspektiv. Jag tog då ett snabbt beslut och bestämde mig för att göra en liten ridtur bara för att få känna på sadeln ett tag. Den satt som en smäck och Sindy verkade också trivas med den, vilket är huvudsaken.

STÄÄDAT ½
Senare så gick jag till sadelkammaren och uscha så som det ser ut där inne då lampan väl är tänd. >.<
Jag möblerade om allting därinne och i morgon ska jag puttsa upp det som finns där och kasta bort det som är trasigt eller som jag bara inte behöver. Synd att min syster hade stulit kameran av mig för annars hade ni fått se en före/efter bild. Det kan ni iof fortfarande få men det ser inte riktigt lika stökigt ut där inne nu som det gjorde tidigare i dag. Aja, en härlig dag har det varit med hästarna!

Inhandlat

Blev ett Allround schabrak från Hööks i dag för 269kr.
Det var ju meningen att jag skulle köpa ett i en jättehärlig lysande grön fräg men det var tvärr helt jävla slut i den storleken jag skulle ha. Men sen såg jag det här Gold medal schabraket och insåg att det skulle funka lika bra. Nu fattas bara en fin stalljacka i någon rödaktig färg/mönster, ridhandskar i samma nyans och röda benlindor sen så är allting matching och nytt till 100% [:

Snart åker jag till stan

Fick ledigt, Marie skrev att det var okej i går väll = Yeees! :D
Vi ska iallafall åka till Sundsvall, först till sjukhuset och sedan Birsta!! Jag ska in på Hööks (ofc) och införskaffa ett nytt schabrak, kanske köpa lite försenade presenter och sånt också. Jag måste köpa två försenade presenter och så måste jag köpa en present till min syster som fyller år på Söndag. Det är så otroligt jobbigt att nästan alla fyller år i Januari-Februari.. *suck*

Hallå!

I dag hade vi Nationella igen, i svenska. Jag tycker att det gick okej, skrev en A4 sida. Valde att skriva om det där med brevet som man skulle lägga i en tidskapsel. Blev tyvärr långt ifrån nöjd eftersom att ideérna inte började komma fören på slutet då det nästan inte fanns någon tid till att klämma in allt jag ville få ner och samtidigt få det att se bra ut. Men det kändes endå okej. Efter Np var skolan slut för vår del och jag åkte hem.

Hemma så hade paketet kommit och jag måste säga att sadeln såg jättebra ut! Nu ska den bara läggas upp på hästryggen och så får man sitta in den och känna hur den känns.

I morgon ska jag åka till stan med pappa om jag får ledigt. Det är väl kanske i senaste laget och fråga om ledighet på fredag nu kanske? Aja, då ska jag in på hööks och kanske birsta, måste ju införskaffa nytt schabrak till nya sadeln och kanske även något plagg till mig själv också. (:

BEVIS!



En nästan helt vanlig skoldag

Förutom att vi hade nationella i svenska så var dagen som vilken anna skoldag som helst. På nationella tycker jag att det gick utöver förväntan. Hade jag bara fått 10 minuter till så hade jag även hunnit läsa igenom sista sidan och svarat på uppgifterna där också. Nu hann jag tyvärr inte det men jag är iallafall nöjd med mina svar på alla de jag svarade annars, även om den sista jag skrev blev väldigt hastig.

Vi hade också idrott i dag, redskapsgymnastik. Jag bokstavligt talat hatar de där förbannade jävla plintarna som man ska hoppa över i tid och otid. Speciellt då de är 58 meter hög och 120 meter bred. Det är egentligen bara den ena av dem som jag verkligen inte kommer klara av att hoppa, kände på en gång att jag inte skulle klara det då jag testade på slutet. Den andra med studsmattan var det däremot lättare med så den tänker jag tjata på med nästa gång och då har jag förhoppningsvis egna skor med mig.

Efter en jobbig skoldag så är det endå tur att man har djuren, hästarna.. tänk om jag inte hade dessa underbara djur att längta hem till på dagarna. Då skulle nog inte dagarna gå runt för mig.

Inte 1, inte 2 men kanske 3 eller 4... that makes me sad.

tjugosjätte juli tvåtusenelva

Drack precis en coca cola som var jättegod trotts att bäst före datumet var passerat för ganska läänge sen..

Hunger Games - 45 dagar kvar


Nöjd tjej här







Har precis skickat efter de här grejerna från http://www.borjes-tingsryd.se/
Allroundsadel Kingston - 2175:-
Sadelöverdrag i galon - 60:-
Lädervård servetter - 50:-

Vid tanke på priserna och sortimentet så är det här enligt mig en affär som kan konkurera bra mot Hööks. Om jag ska jämnföra priser mellan Hööks och Börjes och samtidigt vad de har att erbjuda så vinner Börjes i mina ögon. Nu återstår det bara att ta reda på om kvalitén är lika bra, sämre eller bättre än Hööks produkterna. Har en föraning om att jag redan vet svaret på den frågan. Detta betyder dock inte att jag total dissar Hööks, för jag tycker Hööks är en bra affär som har mycket att erbjuda men jag tror ändå att jag hittat en ny "hemklicka" affär.

Tiden går, tick tack

Som ni kanske har märkt så har jag varit väldigt oaktiv på bloggen men jag har bara inte orkat skriva. loggade dock in nu på eftermiddagen och fixade till min blogg som innan såg förskräckligt ful ut. Blev ganska nöjd med resultatet, har bara några småsaker att rätta till sen så är den precis som jag tänker ha den ett tag framöver. Ett headerbyte kanske blir aktivt bara jag kan ta lite nya bilder.

Det som hänt under veckan är att jag har gjort mina gymnasieval och kunde inte vara nöjdare med dem. Förstahandsvalet blev självklart Wången i Alsen, andra blev vård och omsorg i Sollefteå och tredje BTS i Bispgården. Skolveckan har varit lugn, har jobbat ikapp i det jag missat sen jag blev sjuk och jag tror att jag är på samma ställe som de andra, iallafall där de flesta är. Känns som att den här sista milstolpen i skolan kommer gå hur bra som helst och jag läntar ändlöst tills den är avklarad. Hehe, jag går ju bara och tänker på Wången hela dagarna numera!

Den 27 januari fyllde jag år - 16 år blev jag då så grattis till mig. Jag fick ungefär 1000-1500kr, frukttårta och blev lovad en ny sadel till Sindy. Det blev presenter över förväntan! Åkte därefter till stan och köpte mig en jättefin vit vinterjacka som är den bästa jag haft. Tyvärr gick en hel del pengar åt till den jackan men det var det värt.

I fredags hade jag Emelie, Lisa och Eveline hemma hos mig - det var mitt försenade "födelsedagsparty". Lisa hade tjatat en hel del om att hennes nutellatårta var supergod, erkänner att jag var lite skeptisk till den först men då jag väl smakade den så blev jag lixsom "WOW, DEN VAR JU AWZUUM!!" så den var jättegod och bra, tack Lisa! Av Emelie fick jag ett armband med nitar på i en fin egengjord låda - tack Björne! Av Eve fick jag obetalbar underhållning och det var nog höjdpunkten av allt när Lisa tröck ner Eveline och målade en fin mustach och en hel del annat. Gud vad vi skrattade, hahaha!! Och jag skrattar än, bara jag tänker på det.. Åååh vad underbart - tack Eve!

Juste.. jag höll på att glömma.. vi ska ha matlagninstävling på HKn snart och jag och Lisa ska vara med, nu i efterhand förstår jag inte varför jag anmälde mig riktigit för jag insåg just att jag suger på att laga mat..
Inser också nu att jag har skrivit väldigt mycket och nu ska jag sluta innan det blir längre.


RSS 2.0