Nu börjar man komma in i det hela

Skolan rullar på hur bra som helst. Orkar tyvärr inte skriva så mycket nu i dag. Om ni har lite tur så får ni en sammanfattning av veckan på fredag eller något sånt. Det äger i alla fall 95% av tiden att bo på internat. Ni borde prova, det är ganska intressant emellanåt. ;)
 

Bild på min lilla passhäst Bright Lightning(Ragge) Som är en russvalack född 1998. Snäll och lite tjock. ;)

Känner mig odödlig

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja..
 
Det har nu gått lite mer än en vecka sen jag kom till Wången, men det känns som om det alltid varit mitt hem.
Alsen är jättevackert. Varje morgon som man vaknar och tittar ut genom fönstret så ser man stallarna, sjön och fjällen, Sveriges vackraste utsikt om ni frågar mig. Jag ska ta lite kort på just utsikten någon dag så ni själv får se, men man måste nästan se det med egna ögon för att verkligen fatta hur fint det är.
 
ja, varje morgon vaknar man och vet att man ska gå till den byggnad man älskar mest i världen - stallet. Stallet är det mest använda klassrummet på den här skolan. Sen har vi givetvis också vanliga klassrum två-tre stallar bort och jag tror även att lektionerna i dessa vanliga klassrum kommer bli väldigt roliga eftersom att jag har en fullkomligt perfeckt klass. De ni.. en perfeckt klass. Varenda en av alla personer i min klass är hur bra som helst, på olika sätt. Visserligen känner jag inte alla jättebra men det gör ingenting alls, alla är verkligen jättetrevliga. Alla är kompis med alla och det känns så jävla bra. Man behöver inte tänka på vilket bord man ska sitta vid på wärdshuset eller i klassrummet.
 
Jag går ju profil trav men mina "bbf" går profil island och i E huset som jag bor i så bor det nästan bara islandselever. Förutom en annan som jag också är rätt bra kompis med. Jag har verkligen hittat jättefina vänner på den här skolan, som jag aldrig skulle hitta på någon annan skola. Jag känner det på mig att vi kommer att ha så sjukt roligt nu och i framtiden. Någon helg kanske vi åker in till Östersund och hittar på något roligt där och till vintern kanske vi åker till Åre för lite skidåkning och bad på Holiday club. Vad skulle jag ha gjort utan W?

Schemat

Detta är ju inte ett ordinarie veckoschema utan ett "första veckan" schema utan diverse normala lektioner.
Ni får ju inte tro att vi bara hänger i stallet och på/bakom hästen hela dagarna. ;)
 
Måndag: 11:00-12:00  Rundvandring på Wången samt möte med mentorer.
12:00-13:00 lunch
13-14: socialtjänst och polis informerar
14: eventuellt möte med mentorer
 
tisdag 8:30-12 visning av stall, stallskötsel samt körning och ridning. Plats: C stallet.
13:00 hämtning av hästar i Duved.
 
Onsdag: 8:30-10 Träff med lokalvård. Genomgång av städ och tvättrutiner m.m upphämtning på Wärdshuset.
10:30 Lastning av ponnysar, sedan avfärd mot Östersunds travet.
15: Lek med och utan häst
 
Torsdag: 8:30-14 Ridutflykt, Äter lunch ute.
14:30-16: Träff med vår marknads och kommunikationsansvarige. Plats: Cafet och klassrum 2.
 
Fredag: 8:30 Stallaktiviteter och körning. Stall C.
Lunch
13: Köra tillbaka hästar till Duved.
 
Lördag:
Travresa till Begsåker med buss 8:30
Sedan åka hem tills på söndag.
 
 
Söndag:
Hemma sedan upp till östersund och sedan Wången

Första skoldagen är avklarad

 Första dagen har gått jättebra. Det har mest bara varit rundvandring och information, träffat våra mentorer och lärare. Allt är fullkommligt perfeckt. Sitter just nu i Tv rummet med några som ska gå Islands inriktning och jag är den enda som ska gå trav av dem så ääär liite mobbad (inte).
 
Men hur som helst, de är jättetrevliga och jag trivs hur mycket som helst redan!
Schemat för veckan är riktigt bra. Hur det ser ut skriver jag senare då vi ska gå ner på Wärdshuset och äta middag nu. Hörs (:
 
 

Nu bär det av till Wången

 
Har nu sagt hejdå till alla här hemma. Hästarna, Yrsa, Mormor m.fl. Så nu är vi äntligen på väg till Wången och det känns bättre än någonsin! :D ( Sindy får stå för bild. Hon har blivit badad på bilden så ser inte så jätteglad ut ) ;)

Sista dagen innan jag åker

I morgon åker jag till Wången! D:
Så i dag blir det att säga hejdå av alla här hemma. Åh... vad jobbigt allting är, det känns verkligen som att jag ska flytta för alltid och aldrig komma tillbaka igen. Jag försöker intala mig själv att jag ska försöka komma hem de flesta helger och loven ska jag åka hem på.
 
Det här är min dröm och jag har längtat så otroligt mycket efter detta, att få utbilda mig inom travet och bli något som jag verkligen har intresset för. Men nu då det väl är dags i morgon så känns det skit nervöst. Jag tänker för mycket helt enkelt och då jag tänker så tänker jag de mest dumma sakerna, allt ifrån att jag kanske inte har de kunskaper som krävs(jag tänker detta TROTTS att SKOLAN har skrivit på sin hemsida att INGA speciella förkunskaper krävs) sen tänker jag på om jag får några vänner eller inte och hur alla andra  på skolan kommer att vara osv... Jag måste vara lité efterbliven då jag egentligen vet att detta inte är något att oroa sig för.

Mini ridskola

Har i dag och i förrgår haft mini ridskola för ett gäng 9-10 åringar.
I förrgår var det hela sex stycken och herregud vad vi hade fullt upp, både jag och hästarna. Jag har onekligen otroligt snälla hästar som stod ut med allt stök och stoj under dagen/arna.
 
Har båda dagarna fått undervisa i hur man ryktar en häst på bästa möjliga sätt, kratsa hovarna, hur man trär på en grimma, hur man leder en häst, tränsa, sadla, styra hästen osv. Lite struligt har det allt varit men jag klagar apsolut inte vid tanke på att jag får 100 kronor per barn. Så jag har fått in lite klirr i kassan om jag säger så och då var allt det här lätt värt det. Hästarna får givetvis en extra morot och det är dem så nöjda med. ;)
 
Så man kan ju säga att jag har haft ett välbetalt sommarjobb, ett roligt sommarjobb som kommunen aldrig skulle kunna erbjuda. Ibland har det sina fördelar att vara hästägare(som det nästan alltid är) men jag tror dock inte att min framtida jobbkarriär ligger i ridskole branchen.. den är alldeles för fullproppad med barn för min smak. Jag får helt enkelt hoppas på travet. :D
 
Bild på Trolle och Challe tillsammans med några barn i Bispgården sen i våras då vi ställde upp på ponnyridning

Onsdag

 
Blää, snart är det söndag och då åker jag. Mycket som ska fixas fram tills dess, håret ska klippas, kläder och utrustningen ska packas osv. Känns lite som att jag ska flytta för gott.
 
I dag var det oväntat fint väder på eftermiddagen och hela kvällen. Tror det blev uppåt en 23 grader varmt ett tag. Typiskt.. nu då sommarlovet snart är över så kommer solen fram.. Passade på att ta fram Trolle och Challe på gräsmattan så de fick beta av lite av gräset som växer så det knakar. Eftersom att de är så pass lydiga att de inte går av gården så gick jag in och kollade på travet och då jag kommer ut senare står det två fjordingar i hagen nedanför huset och ser helt förskräckta ut. Kunde nog bero på att trolle vandrat iväg till skogs och bökade på som en anonym björn bland buskarna. Challe var dock snäll som nöjde sig med att hålla sig på gräsmattan.

En dag i Östersund

Var i väg till Östersund i dag med Eveline och Emelie och hade det lite trevligt. Troligtvis det sista vi gjorde gemensamt innan jag börjar skolan nästa vecka. :(
 
Hur som helst så klev vi på bussen halv tio i Bispgården och det var så sjukt bra väder då och det har faktiskt lyckats hålla i sig hela dagen, varmt och soligt! I Östersund sprang vi runt på stan i typ alla kläd, sko, väsk, loppis och lampaffärer som fanns. Hittade jättemycket snygga kläder som jag lätt hade kunnat köpa men fick nöja mig med en kofta från Rut M.fl
 
Gick på Max och åt vid lunchtid även om det inte blev mycket till lunch.. pommes och cola följt av en lyxshake.
Det var roligt att åka till stan med dessa filurer, kul att göra något annat för omväxling än att bara vara hemma och tänka på Wången och hästar.. ;)
 
 
 
 

Jag hatar det här

- Faktumet att jag är så sjuukt nervös just nu över att jag har insett att det bara är en vecka kvar innan jag kommer att befinna mig på Wången. Söndag nästa vecka åker jag nämligen upp dit och påbörjar en ny start, på en ny skola med min dröminriktning. Samtidigt är jag också jättetaggad. Detta är världens chans och ger en verkligen alla förutsättningar för att komma in i branchen.
 
Känner mig bara lite efter eftersom att jag knappt rört en travhäst i hela mitt liv och liksom vad har jag för meriter till häst att skryta med? Jo, ingen alls. Jag har vuxit upp med fyra hästar, två shettisar och två fjordingar som jag ridit och arbetat här hemma, i skogarna. De har varit de bästa fyra hästarna i mitt liv men också de enda.
 
Jag kan bara föreställa mig vad mina blivande klasskompisar har gjort. Tävlat, varit i travstall, skött om travhästar osv. Det känns som att jag är värsta nybörjaren, som att jag nästan inte är värdig att gå på en sån fin skola som Wången på grund av det. Men jag antar att man går skola för att lära sig och vilken skola kan då vara bättre än denna som verkligen har allt och mer därtill?
 
 

När man berömmer sin häst

Nu efter att OS i hästhoppning, Dressyr och fälttävlan har gått så har man ju hunnit lägga märke till både det ena och det andra då det kommer till ryttare och hästar. Något som jag har uppmärksammat speciellt mycket är när det kommer till hur man berömmer sin häst efter ett lyckat och såväl ett mindre lyckat pogram.
 
Jag har sett väldigt många ryttare som klappar sina hästar. Visserligen har jag inga egentliga problem med folk som klappar om sina hästar med "måtta", det vill säga att man klappar lite löst och lätt. Desvärre så finns det ingen måtta hos vissa ryttare som verkligen klappar till sina hästar hårt. En hård klapp mot hästen kan ju från hästens sida tolkas som en bestraffning, vissa har ju vant sig vid att bli klappade på det sätt som många ryttare gör men varför inte göra rätt från början? Det måste väl ändå vara bra mycket trevligare för hästen om du stryker den längs med halsen istället för att klappa till den? Även om ryttaren menar väl så är det ju inte säkert att hästen förstår det.
 
Jag själv brukar glömma av mig och har den dumma ovanan att jag vill klappa hästen eftersom att det känns lättare. Men jag brukar numera komma ihåg att jag inte ska klappa hästen efter att den gjort något bra. Att berömma hästen med rösten är ju också ett bra alternativ tycker jag om man inte vill släppa tyglarna.
 
Jag har haft den dumma ovanan att jag brukar klappa hästen efter att den gjort något bra. Fy fy..
 
 

Besviken

Var till stan i dag och kollade på ridbyxor och jag blev rätt så besviken på hur de såg ut i verkligheten. Ett par var jättekonstiga i utseéndet och såg helt mupp ut och ett par hade inte inkommit alls. De mörka såg dock helt okej ut men då fanns de istället inte i rätt storlek, antingen var de en storlek för liten eller två storlekar för stor.
 
Jag kunde ju inte heller vänta på att de skulle få in fler ridbyxor då jag börjar på Wången om en vecka så det fick bli ett helt annat par ridbyxor. Enkla helsvarta CRW för 520:- Vilket i och för sig var en ganska bra affär då jag sparade en hundring men jag hade jättegärna velat ha ett par jeansridbyxor. Men jag blev i alla fall nöjd med de ridbyxor jag valde i slutändan.
 
Åkte sedan ner till Skopunkten och letade efter ett par vanliga gå skor som jag ska ha då jag tar mig till och från Wången. Det blev ett par svarta sneakers för 300:- Så i helhet blev shoppingen i stan bra även om jag misströstar lite över hur jag hade tänkt mig med jeansen..

Nu åker jag till stan

- Och hem kommer jag garanterat med ett par nya snygga ridbyxor. Era åsikter var dock ganska delade om vilket par som faktiskt var snyggast. ;)

Vet inte vilka jag ska välja?

Vilka tycker ni är snyggast? Jag har verkligen ingen aning om vilka jag ska köpa..
Det lutar först lite åt de längst till höger men sen till de i mitten och de till vänster ser ju inte heller så dum ut.
Om jag hade pengar så skulle jag köpt alla tre men nu har jag ju inte de pengarna så det får bli ett par av dessa tre, men vilka!?
 
Släng in en komentar om vilka ridbyxor du tycker ser bäst ut. Du behöver inte ens hålla på med ridning, jag vill bara höra vilka av dessa ridbyxor som du tycker ser bäst ut.
 
 
 
 
 

Johnny var en ung soldat(one)

I can't remember anything
Can't tell if this is true or dream
Deep down inside I feel to scream
This terrible silence stops me

Now that the war is through with me
I'm waking up, I cannot see
That there is not much left of me
Nothing is real but pain now

Hold my breath as I wish for death
Oh please God, wake me

Back in the womb it's much too real
In pumps life that I must feel
But can't look forward to reveal
Look to the time when I'll live
[ Lyrics from: http://www.lyricsfreak.com/m/metallica/one_20092051.html ]
Fed through the tube that sticks in me
Just like a wartime novelty
Tied to machines that make me be
Cut this life off from me

Hold my breath as I wish for death
Oh please God, wake me

Now the world is gone, I'm just one
Oh God help me
Hold my breath as I wish for death
Oh please God, help me

Darkness imprisoning me
All that I see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped in myself
Body my holding cell

Landmine has taken my sight
Taken my speech
Taken my hearing
Taken my arms
Taken my legs
Taken my soul
Left me with life in hell
 
(Bra låt, hemsk handling)

Vila i frid

I dag har farmor vandrat vidare till andra sidan. Vila i frid.
Den här platsen blir aldrig vad den varit igen
 
 

Gör ett litet inlägg

Jag har ju inte varit så duktig på att uppdatera här på sistone så tänkte göra ett litet inlägg nu så att det inte ska se så dött ut. Jag har plockat bär i dag.. ute i skogen.. hjortron.. jao.. sen finns det en till sak jag skulle kunna blogga om men den spar jag tills jag vaknar, är ganska trött så ska snart gå och lägga mig. Klockan är redan 01:09 på natten då jag skriver detta. Vart tog den här dagen vägen då?
 
 

Ni kanske har märkt att jag har ändrat här på bloggen igen?
Jag blev nöjd med resultatet men det är vissa saker som fortsätter traggla i evigheter som jag inte orkar göra klart i dag. Sen har jag också ett par små detaljer att fixa till men dessa är lätta att fixa. Men nu hörrni måste jag få gå och sova. Vi hörs troligen mer i morgon. Sov gott!
 

Kvällstur på Sindy


Love my Nokia

 
Sorry ifall jag sårar någons Iphone känslor nu men.. Jag älskar min Nokia lumia 800!
Hade jag fått välja mellan en Iphone 4s och En Nokia lumia 800 hade det helt klart blivit lumian.
Hela mobilen är helt och hållet perfeckt! Jag gillar hur den ser ut, hur den känns, kameran, märket och dess windows design osv. Nokia is the best!

RSS 2.0